ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Οι κατηγορίες παιχνιδιών με competitive mode

Οι κατηγορίες παιχνιδιών με competitive modeΑπό τότε που ανακαλύφθηκε το multiplayer στα παιχνίδια, η εμπειρία των παικτών πήγε σε άλλο επίπεδο. Πλέον δεν παίζεις απλώς για να παίξεις. Παίζεις με φίλους, εναντίων φίλων, εναντίων αγνώστων ενώ έχει αποκτήσει μεγαλύτερο νόημα να γίνεσαι όλο και καλύτερος σε ένα παιχνίδι.

Φυσικά, υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες παιχνιδιών που είναι δημοφιλείς για τα eSports τους. Ας τις δούμε.

1) First Person Shooter (FPS)

Η αγαπημένη κατηγορία όλων των gamers από τότε που βγήκε το Doom και αργότερα το Call of Duty και το Counter-Strike. Η συγκεκριμένη κατηγορία συνδυάζει το PC gaming με τις κονσόλες, κάτι που δε συμβαίνει, για παράδειγμα, στην επόμενη κατηγορία που θα δούμε.

Στα FPS, τα competitive «πετάνε» τους παίκτες σε έναν χάρτη όπου εκεί πρέπει ο ένας να σκοτώσει τον άλλον για να πετύχει κάποιο στόχο, ο οποίος είναι και αυτός που χρειάζεται η ομάδα για να νικήσει. Σε κάποιες περιπτώσεις ο στόχος είναι η συλλογή όσων περισσότερων kills γίνεται ενώ σε άλλες μπορεί ο στόχος να είναι η τοποθέτηση μιας βόμβας.

2) Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)

Η κατηγορία παιχνιδιών που έχει τρελάνει τους gamers παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια είναι αυτή των παιχνιδιών MOBA. Η Dota 2, το League of Legends, το Smite και το Heroes of the Storm είναι μερικά από τα παιχνίδια που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Στα competitive παιχνίδια των MOBA, οι παίκτες παίζουν σε ομάδες ελέγχοντας ένα χαρακτήρα. Στόχος του παιχνιδιού είναι η καταστροφή της βάσης της αντίπαλης ομάδας. Στα συγκεκριμένα παιχνίδια πέρα από τους χαρακτήρες των παικτών, την ομάδα ακολουθούν και κάποια minions τα οποία δεν ελέγχονται από τους παίκτες.

3) Sports

Στην κατηγορία των Sports παιχνιδιών συμπεριλαμβάνονται παιχνίδια όπως είναι το FIFA, το Forza Horizon και γενικά παιχνίδια που αφορούν αθλήματα, αγώνες ταχύτητας κλπ. Τα παιχνίδια της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι κυρίως παιχνίδια κονσόλας.

Στα παιχνίδια της κατηγορίας Sports διοργανώνονται πολλά τουρνουά και γενικότερα είναι παιχνίδια που οι παίκτες προτιμούν να παίζουν το competitive κομμάτι τους με φίλους τους.

4) Fighting

Τα παιχνίδια Fighting παίζουν από την αρχή μεγάλο ρόλο στο θέμα γύρω από τα competitive παιχνίδια. Αυτό συμβαίνει γιατί τα συγκεκριμένα παιχνίδια υπήρχαν στη μορφή των arcade games πολύ πριν φτιαχτούν τα online παιχνίδια.

Αυτή η κατηγορία θέλει τους παίκτες να ελέγχουν ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα, ο οποίος μάχεται ενάντια ενός αντιπάλου με στόχο να του κατεβάσει τη ζωή(HP) στο 0 για να νικήσει το παιχνίδι.

Οι παίκτες που είναι fans των συγκεκριμένων παιχνιδιών δεν τους αρέσει να χρησιμοποιούν τον όρο eSports στα παιχνίδια Fighting κυρίως γιατί ο όρος αυτός είναι στενά συνδεδεμένος με το PC gaming. Τα παιχνίδια Fighting σχετίζονται περισσότερο με κονσόλες και με τα arcade παιχνίδια.

Γνωστά παιχνίδια της κατηγορίας είναι τα Street Fighter, Mortal Kombat, Super Smash Brothers και The King of Fighters.

Διοργανώνονται μεγάλα τουρνουά στα Fighting παιχνίδια, όμως, δεν είναι τόσο διαδεδομένα. Τώρα που τα eSports έχουν γίνει πολύ δημοφιλή μπορεί να ευνοήσουν και τα eSports της συγκεκριμένης κατηγορίας παιχνιδιών.