ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Επαγγελματίας gamer: Τα 4 βήματα προς την επιτυχία

Επαγγελματίας gamer: Τα 4 βήματα προς την επιτυχία



Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως η άνοδος της τεχνολογίας έχει δώσει τέλος σε αρκετά επαγγέλματα σε όλο τον κόσμο, ειδικά σε αυτά που σχετίζονται με την βιομηχανία και τα εργοστάσια. Στην πραγματικότητα, ενώ όντως, πολλά επαγγέλματα έχουν εξαφανιστεί, είναι πολλά αυτά που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, και είναι σίγουρα αρκετά πιο διασκεδαστικά.

Το YouTube έφερε το επάγγελμα των content creators, το Instagram έφερε τους influencers, και τα βιντεοπαιχνίδια, κάποια εκ των οποίων τα Halo, League of Legends, Fortnite, έφεραν του επαγγελματίες gamers, ή αλλιώς, pro gamers.

Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν τα προς το ζην τους και ίσως και πολύ περισσότερα παίζοντας επαγγελματικά παιχνίδια σε τουρνουά και διάφορες διοργανώσεις.

Τι χρειάζεται όμως για να γίνεις επαγγελματίας gamer;

Προχώρα με το κεφάλι χαμηλά

Είναι πολύ ωραίο να πιστεύεις στον εαυτό σου, και είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να σταματήσεις να κάνεις ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Παρ’ όλα αυτά, η υπεροψία δεν βγήκε ποτέ σε καλό, σε κανέναν. Είναι σημαντικό να έχεις πίστη στον εαυτό σου αλλά να μην υπερεκτιμάς τις δυνατότητες σου. Έτσι, ειδικά στην αρχή της καριέρας σου, μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις βασισμένος στην ικανότητα σου να κερδίζεις τα παιχνίδια. Σε ένα τομέα τόσο δημοφιλές, ο επόμενος «καλύτερος» μπορεί να είναι μόνο ένα τουρνουά μακριά.

Προπονήσου σαν κανονικός αθλητής

Από κάθε άποψη θέλει «προπόνηση» που θα συμβαδίζει με τις ικανότητες σου για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις. Επέλεξε δύσκολους αντιπάλους, και αντιμετώπισε κάθε παιχνίδι σαν μία δύσκολη δοκιμασία. Φυσικά, εφόσον θες να ασχοληθείς επαγγελματικά, πρέπει να μην παραμελείς τα χέρια σου. Παθήσεις όπως η τενοντίτιδα δεν αργούν να φανούν, και γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να εξασκείς τα χέρια σου και εκτός πληκτρολογίου.

Κράτα τις ισορροπίες

Κάτι που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίας κάθε πεδίου, είναι το burn-out. Ειδικά όταν μιλάμε για gaming, υπάρχει περίπτωση να βρεις τον εαυτό σου κλεισμένο στο σπίτι για ώρες, ή κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά, να έχεις προβλήματα διαχείρισης θυμού. Περικύκλωσε τον εαυτό σου με φίλους, απέκτησε συνήθειες που θα σε παροτρύνουν να βγεις από το σπίτι για λίγο και χρησιμοποίησε την σωματική άσκηση ή κάποιο άλλο χόμπι για να διοχετεύεις τον εκνευρισμό σου εκεί.

Διασυνδέσου

Οι γνωριμίες είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που μπορεί να γίνει κλειδί στην καριέρα σου. Αντιμετώπισε τους αντιπάλους σου σαν συμπαίκτες, κάνε αντίπαλο τον εαυτό σου, συζήτησε μαζί τους, μάθε τις τεχνικές τους. Προσπάθησε να γνωρίζεις άτομα από εταιρείες που μπορεί να γίνουν πιθανοί χορηγοί, και προσπάθησε να «πουλήσεις» τον εαυτό σου. Οι χορηγίες είναι κάτι που μπορεί να υποστηρίξει την καριέρα σου σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Το gaming είναι κάτι που πολλοί θα ήθελαν να κάνουν σαν επάγγελμα. Απαιτεί γερό στομάχι, αυτοπεποίθηση και επιμονή. Εάν το θες, δεν υπάρχει λόγος για να μην κάνεις την προσπάθεια.