ΚΡΙΤΙΚΕΣ / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Ο τελικός του Dota 2018

Ο τελικός του Dota 2018



Το μεγαλύτερο γεγονός των σύγχρονων διαγωνισμών ηλεκτρονικών αθλημάτων (esports) εξακολουθεί να είναι το International. Από το 2011, το μεγαλύτερο τουρνουά Dota 2 στον κόσμο έχει συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον και θεαματικότητα από όλα τα μέρη του κόσμου. Ένας από τους κυριότερους λόγους είναι ότι προσφέρει μακράν το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο οποιουδήποτε τουρνουά esports, το οποίο για τον φετινό διαγωνισμό ανήλθε περίπου σε 25,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το International ξεκίνησε με ένα χρηματικό έπαθλο ύψους 1.6 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η Valve προσέφερε ένα Battle Pass 10 δολαρίων σε όλους τους παίκτες που τους επέτρεπε να κερδίζουν ανταμοιβές παίζοντας, ενώ η διοργάνωση συνεχιζόταν. Οι παίκτες μπορούσαν να κερδίσουν πράγματα όπως νέους χαρακτήρες, νέες φωνές εκφωνητών στο παιχνίδι, αντικείμενα και πολλά άλλα. Το 25% του κόστους κάθε Battle Pass προστέθηκε στη συνέχεια στο συνολικό χρηματικό έπαθλο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Μετά από τη διεξαγωγή των πρώτων γύρων, η κύρια εκδήλωση με τον μεγάλο τελικό διεξήχθη από τις 20 έως τις 25 Αυγούστου.

Η τελική μάχη

Η εξέλιξη της αναμέτρησης του τουρνουά International 2018 ήταν συγκλονιστική για τους οπαδούς των ηλεκτρονικών αθλημάτων. Όπως είπαμε ήδη, το τουρνουά χαρακτηρίστηκε από το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο όλων των τουρνουά esports μέχρι στιγμής. Αυτό που δεν αναφέραμε είναι ότι τη μερίδα του λέοντος από αυτό το ποσό κατέκτησε ένας Αυστραλός! Ο Anathan «Ana» Pham είναι από τη Μελβούρνη και μέλος της ευρωπαϊκής ομάδας OG που είχε ως σκοπό να κερδίσει το τουρνουά. Ακόμα καλύτερα, ίσως ήταν ο MVP της ομάδας.

Η νίκη της ομάδας OG αποτελεί μια από τις καλύτερες σειρές αγώνων που έχουν ποτέ παιχτεί σε ηλεκτρονικά αθλήματα. Παρόλο που το σενάριο μπορεί να ακούγεται εύκολο, πρόκειται για ένα εξαιρετικά πολύπλοκο παιχνίδι που δεν μπορεί κάποιος να μάθει εύκολα και είναι εξαιρετικά δύσκολο να κυριαρχήσει. Ολόκληρη η ομάδα OG έπαιξε θεαματικά στο τουρνουά, αλλά ο Ana έκανε κάποια τρελά πράγματα. Σε κάποιο σημείο πούλησε μερικά είδη για να εξασφαλίσει αρκετά χρήματα για μια εξαγορά, ενώ δεχόταν επίθεση. Αυτό θα μπορούσε να συγκριθεί με έναν παίκτη του μπάσκετ που υπολογίζει σωστά τους φόρους του τη στιγμή που συνειδητοποεί ότι το κάρφωμά του θα μπλοκαριστεί.

 

Ο Ana ήταν πολύ σημαντικός για την επιτυχία της OG, ειδικά στους μεγάλους τελικούς. Με το πέμπτο παιχνίδι -το τελικό παιχνίδι σε αυτήν την επική σειρά- η αντίπαλη ομάδα PSG.LGD βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να απαγορεύσει αμέσως τους δύο προτιμώμενους ήρωές του. Αυτό απλά σήμαινε ότι ο Ana τοποθετήθηκε στο Ember Spirit, έναν από τους αγαπημένους του ήρωες. Τα παιχνίδια του στο Sleigh of Fist ήταν θρυλικά, όπως ήταν θρυλική και η απόδοση ολόκληρης της ομάδας OG. Και ενώ το παιχνίδι ξεκίνησε με σκληρότητα, τελικά γύρισε πίσω στα μέτρα της OG. Σύντομα, βρήκαν τον δρόμο που τους οδηγούσε προς την τελική νίκη.